+31 (0)6 47 24 67 21 info@quatrebouches.com

De tenor Gerben Houba zingt al zijn hele leven. Op zeventienjarige leeftijd inspireerde zijn muziekleraar Cees Mobach hem om zanglessen te nemen. Zijn huidige coaches zijn Marcel Reijans en Paul Triepels, daarvoor studeerde hij zang bij Geert Berghs. Hij volgde masterclasses bij Margeet Honig en Kurt Equiluz en bij regisseur Maarten Vonk volgde hij acteer- en bewegingslessen.In 2010 ontving hij op het Peter de Grote Festival in Groningen de Honorary Award for outstanding Musicianship.

Als concertsolist maakte hij in 2007 zijn debuut in de grote zaal van het concertgebouw met werk van Helmut Barbe. Verder zong hij Strawinsky’s Cantata en The Voynich Cyphermanuscript van Hans-Peter Kyburz. Dit laatste stuk bracht hij ten gehore in de grote zaal van Cite de la Musique in Parijs. Naast de meer hedendaagse muziek is Gerben ook regelmatig als solist te beluisteren in traditionele oratoria van componisten als Mozart, Händel en Bach. In 2011 zong hij met barokorkest Musica Poetica de evangelistpartij in de Marcus Passie van Bach in een unieke nieuwe reconstructie van Jörn Boysen.

Op het gebied van opera soleerde hij in diverse producties, zoals de titelrol in Orfeo van Monteverdi, in Thyeste van Jan van Vlijmen en in 2009 de titelrol in Dichtertje, een nieuw geschreven opera van Harke-Jan van der Meulen, naar de gelijknamige novelle van Nescio. Gerben maakte van 1995 tot 2011 deel uit van de vaste bezetting van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss. Tegenwoordig is hij als remplaçant verbonden aan het Groot Omroepkoor en De Nederlandse Opera. Verder maakt hij deel uit van vocaal kwartet Quatre Bouches, waarvan hij ook de oprichter is.

Klik hier om naar de site van Gerben Houba te gaan.