+31 (0)6 47 24 67 21 info@quatrebouches.com

“Hoogtepunt was Ihr habt nun Traurigkeit, waarin sopraan Bauwien van der Meer ontroerde.” (NRC april 2014.) Met deze woorden werd Bauwien van der Meer geprezen om haar vertolking van de sopraansolo in het Brahms Requiem, onder leiding van Ed Spanjaard, met de Philharmonie Zuidnederland (luister hier naar de sopraan solo uit het Brahms Requiem – Ihr habt nun Traurigkeit). Andere goed besproken vertolkingen waren onder andere de titelrol uit Richard Ayres opera: The Cricket Recovers op het Holland Festival 2011, in een regie van Pierre Audi met het Asko/Schoenberg ensemble onder leiding van Etienne Siebens: “De theatrale en vocale kunsten van Bauwien van der Meer vallen op. De sopraan volhardt als krekel in prachtig uitgebeelde radeloosheid die aan het einde omslaat in lyrische nonchalance” en Mrs. Coyle in Britten’s Owen Wingrave (De Volkskrant: “De vrouw van Owens docent aan de academie straalt met de romige toon van Bauwien van der Meer warmte uit.” Trouw (*****): “Uitstekend gezongen door Bauwien van der Meer”). Owen Wingrave zal in oktober 2014 in reprise gaan.

Bauwien van der Meer studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Sasja Hunnego. Ze wordt tegenwoordig gecoacht door Gemma Visser en volgt lessen bij Margreet Honig. Haar Master behaalde ze aan de Nieuwe Opera Academie. Daar zong ze onder andere de titelrol in HändelsAlcina, onder leiding van Richard Egarr. Met hem en harpiste Masumi Nagasawa zal ze in juli een Haydn/Dussek concert geven op het festival oude muziek te Praag (SFEM).

Voor deelname aan de postmasteropleiding van het VocaalLAB (nu Silbersee) kreeg Bauwien een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dit ensemble heeft ze talloze wereldpremières gezongen en bijzondere muziektheaterproducties gemaakt, in binnen- en buitenland. Ter ere van de zeventigste verjaardag van Louis Andriessen zong Bauwien van der Meer in De Staat, met het Nederlands Blazers Ensemble onder leiding van Lucas Vis in het kader van de BBC Proms. Schönbergs Pierrot Lunaire voerde ze uit met Ensemble 88 (deze uitvoering is integraal te zien op Youtube). Bauwien is vast lid van het Eisler Trio, een ensemble met cello en gitaar. Het trio maakt eigen bewerkingen en vertolkt opdrachtwerken.

Klik hier om naar de site van Bauwien van der Meer te gaan.

terug naar CV’s & foto’s