+31 (0)6 47 24 67 21 info@quatrebouches.com

Quatre Bouches is opgericht in 2005. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland.

Quatre Bouches focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Ook worden daarbij experimenten met andere kunstvormen niet geschuwd.

Kamermuziek

Het ensemble was met zij kamermuziekprogramma’s o.a. te horen in diverse Nederlandse concertzalen en op festivals zoals het Kamermuziekfestival Hoorn, de internationale Gelderse Muziekzomer, het Grachtenfestival en de Rotterdamse Operadagen. Quatre Bouches werkt regelmatig samen met pianisten als Abigail Richards, Henry Kelder, Wim Voogd.

Crossover-projecten

In 2008 de wereldpremière van “Nul, plaattektoniek, WC” van Ruben Naeff bij de uitreiking van het boek “Bètacanon” aan minister Plasterk van OCW. Van dit stuk is inmiddels een cd verschenen. In april 2010 verleende Quatre Bouches haar medewerking aan het project “Media Me” van de RVU, in de vorm van een radio-hoorspel.De hiervoor speciaal gecomponeerde stukken van Barbara Okma dienen ook als soundtrack bij de gelijknamige film. Deze ging in maart 2011 op het filmfestival Breda in première.

Muziektheater

Ook op het gebied van muziektheater is het kwartet actief. In januari 2009 nam het in de opera Abu Hassan, een productie van de Tros i.s.m. Radio Kamer Filharmonie in Vredenburg Leidsche Rijn, de ensemblestukken voor zijn rekening. En op 29 april 2009 heeft Quatre Bouches de wereldpremière uitgevoerd van de opera “Dichtertje” (naar Nescio) van componist Harke Jan van der Meulen, in het kader van “Opera op straat”. In augustus 2010 beleefde het eigen programma “SUBTEXT”, i.s.m theatermaakster Evi de Jean, zijn première in de Spiegelzaal van het Amstelhotel in het kader van het Grachtenfestival.
In april 2012 verleende het kwartet medewerking aan de wereldpremière van de Maria Magdalena Passie, een muziektheaterstuk van Noortje Braat (muziek) en Hetty Kleinloog (libretto), in opdracht van Prompt Muziektheaterproducties van Egon Kracht. In maart 2014 vertolkte het kwartet de solo rollen, naast hoofdrolspeelster Mylou Frencken, in het Haarlemse muziektheaterspektakel ‘Kenau de opera’

Oratorium

Quatre Bouches is ook te boeken als solistenkwartet voor oratoria. Naast standardwerken van Requiem (Mozart), Messiah (Händel), Elias (Mendelssohn), Weihnachtsoratorium, Hohe Messe en diverse cantates (Bach), Stabat Mater (Haydn) behoren minder bekende werken van, Franck, Gluck, Gounod of Hidas tot het repertoire van het kwartet. In 2012 maakte het kwartet zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam met de Krönungsmesse van Mozart en met het Magnificat van John Rutter.


Cd’s (klik hier om naar de shop te gaan)

Van het kwartet zijn tot nu toe twee cd’s verschenen: Nowell(2011) met vnl. Engels en Nederlands a capella repertoire uit de 20ste en 21ste eeuw en een aantal traditionele kerstliederen, en ‘The William Blake Experience'(januari 2014) in samenwerking met het Eislertrio met muziek van Harke Jan van der Meulen op gedichten van William Blake.