+31 (0)6 47 24 67 21 info@quatrebouches.com

De bariton Michel Poels (Nijmegen, 1968) studeerde van 1991 tot 1996 bij Charles van Tassel aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna volgde hij lessen bij de Pieter van den Berg. Hij volgde masterclasses en lessen bij o.a. Margreet Honig en Udo Reinemann. Op dit moment wordt Michel gecoached door Ronald Klekamp en door de Duitse bariton André Morsch.

In 1994 won Michel het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, voor wat betreft zijn leeftijdscategorie.  In 1997 werd tijdens de finale van de Erna Spoorenberg Vocalistenpresentatie een positief advies gegeven.

Van 1999 tot medio 2013 maakte Michel deel uit van diverse ensembles, waaronder Cappella Amsterdam en Compagnie Bischoff en het Ribatutta Ensemble.

Michel Poels is een veel gevraagd zanger in muziektheaterproducties en in oratorium. In 2009 maakte hij zijn debuut als “Elias” in het gelijknamige oratorium van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Hij werkte samen met dirigenten als MaNOj Kamps, James Wood, Pièrre-André Valade, Daniël Reuss, Emilio Pomario en Peter Eötvös.

In september 2013 zong Michel de titelrol in het oratorium “Luther” van Boudewijn Tarenskeen, dat haar première beleefde tijdens Musica Sacra.  In november 2014 wordt “Luther” hernomen met voorstellingen in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch (November Music)  In december 2013 was Michel te gast bij Stichting “Het Vervolg” waar hij de rol van Vincent vertolkte in de stadsopera JHeronimus. Daarnaast is Michel hij dit seizoen te gast bij muziektheatergroep “De Helling” met het stuk “Honderd nachten, honderd jaren” van Klaas de Vries en in de opera Het Ware Geweld van René Samson op een libretto van Olaf Mulder.

Met zijn partner Petra Ehrismann richtte hij Zangstudio Haarlem op, een organisatie die zich richt op de samenwerking tussen professionele- en amateurmusici in de regio Zuid-Kennemerland.  Van deze organisatie vond op 6 maart 2013 vond de première plaats van Kenau de opera, een muziektheaterstuk over de Haarlemse volksheldin Kenau Hasselaer (www.kenaudeopera.nl). Michel vervulde in deze productie de rol van Wigbot Ripperda.

Klik hier om naar de site van Michel Poels te gaan.