+31 (0)6 47 24 67 21 info@quatrebouches.com

Het vocaal kwartet Quatre Bouches verraste de 330 bezoekers met een ruim twee uur durende glaszuiver gezongen voorstelling. Pianist en organist Wim Voogd zorgde voor de begeleiding en bespeelde het gerestaureerde Hinsz orgel alsof hij de huis-organist zelf was.

Tussen de verschillende liederen door lazen de kwartetleden het verhaal Hampie van Freek de Jonge voor waardoor de kerststemming nog meer versterkt werd. Petra Ehrismann, Michel Poels, Bauwien van der Meer en Gerben Houba waren in de internationale zangwereld al bekende namen maar na dit concert weet menigeen in Harlingen en omgeving dat zij als meerstemmig kwartet de moeite van het bezoeken waard zijn!

Op het programma stonden “Five Carols” van de Engelse componist Richard Rodney Bennett en een prachtige zetting van “In the bleak mid-winter” van Gustav Holst. Bennett schreef naast klassieke werken ook de filmmuziek voor o.a. “Four weddings and a funeral” en voor “Murder on the OriĆ«nt-Express”. Daarnaast klonken een aantal nieuwe werken van hun ‘huiscomponist’ Harke Jan van der Meulen op teksten van William Blake en een nieuw aangrijpend stuk van Barbara Okma over de Arabische Lente, de opstand tegen de regering die op 17 december 2010 in TunesiĆ« begon.

Reacties en ervaringen

De aanwezigen uitten hun lof over de prachtige stemmen en de mooie ambiance. Geheel passend in de kerstsfeer, ingetogen en zeer mooi. Ook het kerstverhaal van Freek de Jonge werd positief ontvangen als afwisseling tussen de prachtige stukken. Kortom: een geslaagde avond!